Ajutor divin


Tu eşti Dumnezeul binecuvântat, fericit în Tine Însuţi, sursa fericirii în făpturile Tale, creatorul, binefăcătorul, stăpânul şi susţinătorul meu. Tu m-ai făcut şi m-ai sprijinit, m-ai întărit şi mi-ai împlinit dorinţele, m-ai mântuit şi m-ai păstrat; Tu poţi în orice situaţie să-mi împlineşti nevoile şi să-mi alini suferinţele.
Fă-mă să trăiesc prin Tine, să trăiesc pentru Tine, să nu fiu niciodată satisfăcut de progresul meu ca şi creştin până nu voi fi asemenea lui Hristos; cu fiecare oră a vieţii mele să mă conformez mai mult principiilor, caracterului şi trăirii Lui. Fă ca dragostea Ta fără asemănare să mă constrângă la o ascultare sfântă, să facă din datorie o plăcere. Dacă alţii văd în credinţa mea o prostie, în blândeţea mea - o slăbiciune, în zelul meu - o nebunie, în nădejdea mea - o iluzie, în faptele mele - ipocrizie, fă-mă să mă bucur că sufăr pentru Numele Tău.
Păstrează-mi pasul ferm înspre ţara bucuriilor veşnice, paradisul care e adevărata mea moştenire. Sprijină-mă cu tăria cerului ca să nu dau niciodată înapoi, sau să doresc plăceri false care se transformă în nimicuri. În călătoria mea spre cer, prin harul Tău fă-mă să fiu cunoscut ca un om care nu are alt ţel decât o dorinţă arzătoare pentru Tine, pentru binele şi mântuirea semenilor mei.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creştinului